De ce limba Japoneza

Trăim într-o lume a comunicării globale, iar moneda de schimb a comunicării este limba. Expertii estimează că există între 5 000 și 10 000 de limbi vorbite în prezent pe glob, fără să luam in calcul dialectele si variantele acelor limbi.

Invatarea unei limbi straine, schimba literalmente modul in care e vazuta lumea, conform unui studiu, realizat de catre Panos Athanasopoulos de la Universitatea Newcastle. Acesta a constatat ca persoanele bilingve gandesc diferit fata de cei care cunosc o singura limba.

Exista multa beneficii asociate cu învătarea si cunoasterea limbii japoneze. Mulţi dintre cei care au avut ocazia sa intre in contact cu lumea japoneza si-au dorit ulterior sa aprofundeze limba japoneza pentru a intelege cultura si mentalitatea lor de viata, una complet diferita de a noastra.

Altii au dorit sa le inteleaga sistemul educational, filosofia si spiritul japonez ce a facut ca o tara complet distrusa dupa al doilea razboi mondial sa devina a doua putere a lumii in mai putin de 40 de ani.

Limba japoneza ii poate ajuta pe oameni să se împrietenească, să se bucure de vacantele în frumoasele destinatii din Japonia, sa-si extinda orizonturile culturale.

Învatarea limbii japoneze iti poate aduce mai multe posibilităti pentru studii sau pentru găsirea unui loc de muncă. De asemenea, te poate ajuta să-ti îmbunătatesti nivelul carierei,asigurându-ti un avantaj competitiv.

Tineretul de pe intreg globul are un interes aparte pentru cultura pop japoneza, reprezentata de manga si anime-uri. De asemenea pentru intelegerea lor exista multi doritori care vor sa aprofundeze si limba japoneza.

Învătarea unei noi limbi – ca si învătarea muzicii – necesită unele eforturi, dar este si plină de satisfactii, iar călătoria poate fi la fel de plăcută ca si sosirea, după cum vă poate spune oricine care a pornit pe acest drum.

Multi oameni sunt descurajati de la a învăta o limbă străină pentru că au impresia că le va lua o viata întreagă să învete toate cuvintele si gramatica. Cu toate acestea, dovezile sugerează că, cu o abordare si motivare potrivite, majoritatea oamenilor poate stăpâni cel putin cunostintele de bază ale unei limbi străine.

Noi la Scoala de Japoneza “Sakura” am inteles aceste principii si am creat programe personalizate pentru a vă ajuta să dobanditi cunostiintele limbii japoneze si sa maximizati beneficiile acestei limbi in cadrul vietii dumneavoastra.

In cadrul scolii noastre se predau pe tot parcursul anului, fara intrerupere, cursuri de limba japoneza organizate pe mai multe categorii.